Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2010 10:20 - НЯМА КРАЙ......ОЩЕ СМЪРТНИ СЛУЧАИ ЛИ ЧАКАМЕ?
Автор: rat Категория: Други   
Прочетен: 8839 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Питбул нахапа жестоко осемгодишно момиченце във Враца.
 Кучето се отглежда от родителите на детето и това е втори подобен инцидент. Детето е оперирано по спешност във Врачанската болница.

Не е ясно обаче къде се намира в момента, тъй като майката е пожелала да бъде изписано и е заявила, че ще го лекува в София.

В блок на втория етаж живеят собствениците  на питбула. По ирония на съдбата те са и родители на нахапаното дете. Никой не отговаря на позвъняването ни.

Преди два дни, засега неясно по какви причини, домашният любимец се нахвърля върху момиченцето и буквално обезобразява лицето му. Съседите в блока не знаят почти нищо за инцидента, описват семейството като нормално и дружелюбно. Признават обаче, че никога не са виждали кучето.

- Ние чухме нещо, но не сме видели какво е станало, разказва съседката Петя Ангелова.
- Изобщо не сте виждала кучето?
- Навънка не съм го виждала въобще това куче. Нещо детето се закачало и кучето го нахапало, но това е, нищо конкретно.

С разкъсно-контузни рани по бузите и носа момиченцето е оперирано по спешност в детската хирургия на врачанската болница. С рани по ръцете е била и майката, която обяснила, че е пострадала, докато се опитвала да отблъсне разяреното животно.

На другия ден пожелала дъщеря й да бъде изписана, въпреки че лечението не е приключило. Лекарите не знаят къде се намира доскорошната им пациентка. Не знаят и социалните служби в града.

"Ние разбрахме за този инцидент от пресата”, казаха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”.

Назначена е спешна проверка, социалните  се опитват да се свържат с родителите, засега без успех. Оказва се, че питбулът за втори път обезобразява момиченцето. Предишният инцидент е през лятото на 2008 година, потвърдиха от болницата. За bTV Новините от Враца - Маргарита Стефанова

Припомняме ви, че през последните години зачестиха инцидентите на нападнати или разкъсани хора от питбули. В тази връзка ви предоставяме кратка справка на по-известните инциденти:

4 май 2010 г. - Питбул нахапа жестоко деветгодишно дете в София. Лицето на 9-годишния Владимир Мирославов от град Кула е обезобразено. Всичко се случва на стадиона, където момчето отива да играе футбол със свои приятели.

14 декември 2009 г. – Деветгодишно дете е нападнато и жестоко нахапано от домашно куче в русенското село Кривина. Детето е спасено благодарение на намесата на съседи. То постъпи в болница с множество травми от ухапвания.

19 октомври 2009 г. – Кучета разкъсаха шестгодишно дете в центъра на разградското село Сушево. Животните не са безстопанствени и това не е първият инцидент с тях.

17 март 2008 г. – Питбул нападна 12-годишно дете от Разград. Детето беше настанено под наблюдение в хирургичното отделение на разградската болница без опасност за живота.

11 март 2008 г. – Питбул нахапа до смърт 50-годишния Божидар Аначков в Горна Баня. Кучето е било собственост на негов съсед. Мъжът умира от раните си в „Пирогов”.

2 декември 2006 г. – Питбул нападна жена и двете и деца в Бургаския квартал „Победа”. Кучето изпохапало 13-годишната Емилия по вътрешната част на бедрото и прасеца, а малката Стефка се отървала само с наранявания по глезена.

1 март 2006 г. - Питбул нахапа петокласник в коридора на кърджалийско училище по време на междучасие. Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца.

5 декември 2003 г. – Питбул нападна трима души в центъра на София. Кучето се нахвърли върху болонката на хирург от болницата "Царица Йоанна" и 11-годишния му син. Хирургът е с множество разкъсвания по лявата ръка, а детето в шок.

Източник :
www.btv.bg

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ. ТОВА Е ПЪЛНА ДИВОТИЯ.
ТЕЗИ КУЧЕТА СА ОПАСНИ И НЕКОНТРОЛИРУЕМИ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ ГИ ОТГЛЕЖДА. ЗАЩО ДОСЕГА НЯМА ЖЕСТОКО НАХАПАНО ДЕТЕ ОТ ДАКЕЛ ИЛИ ЛАБРАДОР? РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТЕЗИ КУЧЕТА СА ОРЪЖИЕ И Е АБСУРДНО ДА СЕ ПОЗВОЛЯВА ТЯХНОТО СВОБОДНО ОТГЛЕЖДАНЕ.

..........................
14.12.2009 13:21 - Домашно куче = оръжие
Не мога да подмина тази новина с лека ръка. Писна ми да ви кажа честно. Това е пълно безхаберие и простотия. До сега пишех предимно за бездомните кучета, но сега съм провокиран силно да напиша някои неща за домашните кучета.
Има една група от породи, за които трябва да се издават специални разрешителни за отглеждане. Тези породи, са изкуствено селектирани да бъдат използвани за убиване. Те са много по опасно оръжие от един магнум в касата у дома. Те са изключително опасно оръжие, което, ако попадне в ръцете на неопитен и безотговорен човек става смъртоносно. В тази група попадат някои от следните породи кучета: пит бул, бул териер, ротвайлер, доберман, дого аржентино, немски дог, немска овчарка и т.н., и т.н. Не претендирам да съм изброил всички породи.
image
Най-лесно ще ми е да взема да откопирам някоя киноложка статия, но не това е целта на настоящият постинг. Не може, кокершпаньола да се отглежда при равни условия като ротвайлера. Втората порода, трябва да бъде под специален режим, и да се изисква специално разрешително за нейното отглеждане от частни лица. Може на някои да им се стори крайна мярка, това, което предлагам, но на мен лично ми омръзна да чета и слушам за нахапани деца и възрастни хора. Постоянно виждам деца да рахождат кучета, които могат да убият 300 килограмово диво прасе. Как това дете ще удържи това куче, дори и да го води със строг нашийник, няма да успее. Да не говорим, че повечето собственици, ги пускат да щъкат свободно из паркове и градинки. Това е все едно да имам пистолет в ръката със свален предпазител и да ходя така по улиците.
imageimage
Тези кучета в продължение на години са подлагани на изкуствен отбор с цел постигане на "съвършенния убиец". Някои са селектирани, да бъдат агресивни към животни, а други към хора. Някои от тях директно скачат и хапят шията, до там ги е довел изкуствения отбор. Такива породи кучета, трябва да бъдат отглеждани от опитни "кучкари", които добре знаят, че това куче когато "превключи" си е чистокръвен убиец.
image
Има и още нещо. При една подобна агресивна постъпка, трябва да последва незабавна евтаназия, веднъж едно куче нападне ли човек то отново ще го направи. Защо мечката когато нападне човек веднага се обявява за стръвница и се отстрелва в най-кратки срокове. Този закон трябва да се прилага и за тези кучета, а не да ми се точат някакви дела до безкрайност. Собствениците, трябва да бъдат съдени за причиняване на смърт или телесни повреди по непредпазливост, и да бъдат санкционирани сериозно.
Знам, че някои ще си кажат; "Тоз пък, в България вилнее мафия и организирана престъпност, а той седнал с кучета да се занимава". Да, прави сте, но проблемът с кучетата засяга обикновения човек пряко и е изключително важен според мен.
imageimage



Тагове:   питбул,   питбули,


Гласувай:
6



1. анонимен - Аз обичам животните, но има породи, ...
12.05.2010 10:38
Аз обичам животните, но има породи, които трябва да бъдат забранени за домашно отглеждане! Питбули, бултериери, боксери, ротфайлери и т.н. Това са опасни животни! И никога не можеш да си сигурен как ще реагират. Куче е все пак, не е човек! И вижте какво става! Всички пищят против бездомните, обаче май най-големите трагедии стават с домашни кучета и то точно от въпросните породи. Защото, една болонка, примерно, и да нападне няма как да причини толкова сериозни наранявания. Но един питбул... в животът си не съм се страхувала от куче, но един агресивен питбул определено ще ме изплащи!
Дано се оправи детето! Въпреки, че е ясно, че дори и да не му останат външни белези до края на живота си ще живее със спомена за тази случка и като нищо ще развие страх към животните! А това е лошо! Природата и животните трябва да се уважават, но да не се забравя, че става дума за животни, а не за хора, т.н. бъдете внимателни защото никога не може да сте сигурни какво може да провокира агресията им! Имам куче от години, смея се, че ми е като сестра, отгледала съм си я от бебе, но дори и аз не я познавам напълно и понякога ме изненадва. Вярно, в повечето случаи изненадата е положителна, когато разбере нещо, което съм казала, но все пак и аз съм си имала проблеми с нея. Нищо, че е само 5 килограма. Достатъчно е да изплащи някое малко дете. Не че ще му направи нещо, но все пак вдига шум и за едно дете на 1-2 годинки си е стресиращо. Така, че хора, за поведението на кучетата носим отговорност ние, стопаните! И според мен вината е изцяло на родителите, че не са преценили нещата. Освен това кучетата рядко атакуват без предупреждение. Явно кучето е показало, че нещо го дразни, но кой да обърне внимание. И вижте до какъв ужас се е стигнало!
цитирай
2. zahariada - Тези, които създадоха.....
12.05.2010 10:43
....тази порода своевременно разбраха грешката си и забраниха отглеждането й. Става дума за питбул. Ние сме готови да обичаме и това, което ни убива, без значение дали това е животно или човек. Пълно безумие!
цитирай
3. darla - В страната, в която живея питбулите ...
12.05.2010 10:45
В страната, в която живея питбулите са ЗАБРАНЕНИ за отглеждане и развъждане. В нито един двор не забелязвам питбул. Просто НЯМА. Има немска овчарка, ротвайлер и всякакви други декоративни домашни любимци. Сутрин се засичах с една агресивна немска овчарка, чийто стопанин едвам я удържаше. Според мен и тези кучета би трябвало да се отглеждат при специален разрешителен режим, а собствениците да носят пряка отговорност при инциденти. Съседът под нас отглеждаше ротвайлер. Веднъж кучето му премина оградата и се настани в двора ни. Помолих го да вземе мерки заради децата ми, и не след дълго разкара кучето. Сега си отглежда маймуна (в клетка е), гъски и кокошки. :-) Страната не е от известните, но хората отдавна са взели мерки срещу тази потенциална опасност - питбул!
Не е толкова до държавни мерки, колкото до съзнанието на тези стопани, които имат самочувствие, че могат да отглеждат питбул у дома. Но, като не им увира главата, то, нека държавата им забрани "домашните любимци".
цитирай
4. streetsmart - Май причината е ясна, щом съседите не са виждали питбула
12.05.2010 11:22
Станал е нервен и агресивен от липсата на достатъчно разходки и подходящо за него физическо натоварване. Брат ми преди време имаше такова куче, харесвах го, харесвам и ротвайлерите, но осъзнавам, че работещ човек в апартамент не би могъл да се грижи адекватно за такива животни. В скоби, брат ми настани кучето си при приятел, който точно с това се занимава. Поводът беше чисто битов - животното започна да прави твърде много пакости у дома. Вероятно на следващ етап можеше да има и по-големи поражения.
Напълно съм съгласна с автора, че трябва строг регламент за отглеждането на някои породи. Мерките за защита на животните от насилие са едната страна на медала, но да не забравяме, че самите животни често не са беззащитни, нито пък хората са по-силните по принцип.
цитирай
5. rat - Станал е нервен и агресивен от ли...
12.05.2010 11:29
streetsmart написа:
Станал е нервен и агресивен от липсата на достатъчно разходки и подходящо за него физическо натоварване. Брат ми преди време имаше такова куче, харесвах го, харесвам и ротвайлерите, но осъзнавам, че работещ човек в апартамент не би могъл да се грижи адекватно за такива животни. В скоби, брат ми настани кучето си при приятел, който точно с това се занимава. Поводът беше чисто битов - животното започна да прави твърде много пакости у дома. Вероятно на следващ етап можеше да има и по-големи поражения.

Става дума за нещо друго. Тази порода, както всички породи разбира се, са плод на изкуствена селекция. В продължение на дълги години човекът е селектирал тези кучета имайки за цел да закрепи определени генетични белези у тях. При питбулът са закрепвани белези като, агресия и "бой до смърт". Тези кучета не се откзват независимо от болката, която изпитват. В тях генетично е заложено да са агресивни, и тук не става дума за начина при който се отглеждат и възпитават. Генът си е ген. При тях са подбирани да дават потомства само най издръжливите, агресивни и "зли" индивиди. Тук става дума за генетично оформен "убиец". Това се отнася и за доберманите, ротвайлерите и др. Последните две заедно с немската овчарка са едни от любимите кучета на нацистите.
цитирай
6. streetsmart - И мои също, както и хъскито
13.05.2010 15:17
Признавам, че ако нямах ангажименти покрай семейството и работата и мислех да си запълня времето с отглеждането на "домашен любимец", бих се спряла на някоя от тези породи. Както и много други хора, които си избират домашния любимец по външен вид. И това едва ли говори за особено високата ни култура по отношение на домашните любимци.
Ето защо съм напълно съгласна с теб, че трябва ясна регламентация, ако е нужно и в нарочен закон, за отглеждането на домашните любимци. И впрочем вече не става дума само за кучета - някои хора си имат у дома тигри, леопарди, крокодили и др. под. потенциално опасни животни. Да е ясно, че когато човек отглежда животно, той носи пряка отговорност за поведението на това животно, както носи за поведението на непълнолетните си деца. Ако не може да го контролира, животното да му се отнема, а при доказана агресивност - да се умъртвява по възможно най-безболезнен начин.
Колкото до възможни реакции на природозащитни организации - не смятам, че те имат място, когато става дума за одомашнени животински видове, какъвто е кучето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 558153
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031