Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 15:54 - Обесиха улично куче в столицата
Автор: rat Категория: Други   
Прочетен: 11263 Коментари: 33 Гласове:
6

Последна промяна: 29.06.2010 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обесиха улично куче в столицата Фондация “Четири лапи”: Насилието над животни е престъпление вторник, 29 юни 2010 12:50 vsekiden.com      

 

Куче беше показно обесено на дърво до бл. 7 в столичния квартал „Модерно предградие“. Според живущи в близките блокове кучето е било съвсем младо, кротко и доверчиво и затова лесно е било подмамено преди да бъде обесено.

Садистичният акт бе осъден от неправителствени организации. „Това е поредният случай на садистично отношение към животни. Институциите у нас не гледат сериозно на тези инциденти, макар отдавна да е доказана връзката между насилието над животни и склонността към насилие над хора,“ коментира Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“.

„За съжаление ние от неправителствените организации сме напълно безпомощни, тъй като малтретирането на животни не е престъпление и в повечето случаи полицията отказва да разследва. Националната ветеринарномедицинска служба пък много рядко отговаря на жалбите ни с оправданието, че са претоварени. Единственото, което можем да направим, е да дадем гласност на подобни зверства и да настояваме за промени в законодателството ни.“

„Оставаме с впечатление, че промените в Наказателния кодекс, които ще инкриминират жестокостта над животни, нарочно се бавят, като целта е да отшуми обществения отзвук след случая „Мима“, продължава Гечев. „Може би хората, които са обесили кучето в кв. „Модерно предградие“, трябва да обесят и дете, за да осъзнаят законотворците ни, че е важно насилието над животни да бъде обявено за престъпление, така, както е във всички страни от Европейския съюз.“

„У нас насилието като цяло продължава да бъде по-скоро норма на поведение, отколкото изключение. Тревожни са случаите на употреба на силно отровни вещества при саморазправа с домашни и бездомни животни, тъй като те са много опасни и за хората. За съжаление придобиването и използването на такива вещества и препарати в момента е напълно свободно, а в национален ефир небезизвестен журналист дори показа как в домашни условия може да бъде приготвена отрова, без да последват каквито и да било санкции от страна на Съвета за електронни медии“, уточняват от „Четири лапи“.


.....................................................................................

МОЯТ КОМЕНТАР.
ТОВА Е ПОРЕДНАТА НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ ОТ СТРАНА НА "КУЧЕЗАЩИТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ. КОЙ Е ПРИЧИНАТА ТЕЗИ КУЧЕТА ДА БЪДАТ НА УЛИЦАТА? АЗ ТВЪРДЯ, ЧЕ ВИНОВНИЦИТЕ ТЕЗИ КУЧЕТА ДА СА НА УЛИЦАТА И ДА НЕ СА ХУМАННО ЕВТАНАЗИРАНИ (УМЪРТВЕНИ) СА ИМЕННО ТЕЗИ "КУЧЕЗАЩИТНИ" ОРГАНИЗАЦИИ. ТЕ СА ПРИЧИНАТА И ВСЕКИ ДЕН КУЧЕТА ДА БЪДАТ РАЗМАЗВАНИ ПО-УЛИЦИТЕ И ДА ХОДЯТ ОСАКАТЕНИ И ОПЪРПАНИ. ЕХХХХ КУЧЕШКИ ЖИВОТ............
АКО НЕ БЯХА ВСИЧКИ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ КУЧЕЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ, ОТДАВНА ВСИЧКИ КУЧЕТА ЩЯХА ДА БЪДАТ СЪБРАНИ И ХУМАННО УМЪРТВЕНИ (ЕВТАНАЗИРАНИ). ХОРАТА ИМАТ ПРАГ НА ТЪРПИМОСТ, НЯКОИ НЕ МОГАТ ДА СПЯТ ОТ ПОСТОЯННО ВИЕЩИ ГЛУТНИЦИ, ДРУГИ СА ЖЕСТОКО ХАПАНИ, А ТРЕТИ НАПРАВО РАЗКЪСВАНИ ДО СМЪРТ.  И ТЕ ТАКА..............
Гласувай:
8
21. анонимен - Пич, имаш фобия и страх от кучетата!
29.06.2010 16:26
Пич, имаш фобия и страх от кучетата!
Най-добре се лекувай, вместо да даваш безсмислени коментари!
А виновните ги търси сред хората, не сред животните или техните защитници . . . И се замисли дали няма някаква връзка (макар и не пряка) между броя на изоставените кучета и броя на изоставените деца! И ще разбереш, че точно хората със своето безобразно поведение създават тези проблеми.
цитирай
2. анонимен - ЛЕСНИ ПАРИ.....
29.06.2010 16:35
СВОБОДНО СКИТАЩИТЕ КУЧЕТА СА ВРЕДНИ И ОПАСНИ!
ТЕ СА ПРЕНОСИТЕЛИ НА БОЛЕСТИ ,ЗАРАЗИ И ПАРАЗИТИ!
ТЕ ИЗБИВАТ И ДИВЕЧА В ГОРИТЕ!
ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНЕМ С ТОВА ЛИЦЕМЕРНО И НЕАНГАЖИРАЩО ОТНОШЕНИЕ КЪМ СКИТАЩИТЕ ПСЕТА В БЪЛГАРИЯ!
Т.Н."ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ", САМО СЕ ВОДЯТ ЗА ТАКИВА ,БЕЗ ДА СЪЗДАВАТ РЕАЛНИ УСЛОВЕЯ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ!
НЕЩО ПОВЕЧЕ:
УСТАНОВЕНО Е ,ЧЕ ТЕ СА ХОРАТА ,КОИТО ВЗИМАТ И РАЗПИЛЯВАТ СРЕДСТВАТА
ДАВАНИ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ, ОТ РАЗЛИЧНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ОРГАНИЗАЦИИ!
ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ХОРА СПЕЦИАЛИСТИ-/ВЕТ.ЛЕКАРИ/, НА КОИТО Е ДАДЕНО ПАРИ ЗА ПОСТРОЯВАНЕ НА ПРИЮТ И ХОТЕЛ ЗА КУЧЕТА, УПОТРЕБИЛИ ПАРИТЕ ЗА ДА ИЗПРАТЯТ ДЕЦАТА СИ В ЧУЖБИНА!

ТОВА ,ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕУСТАНОВИ!
БЪЛГАРИНА ,ТРЯБВА ДА ГЛЕДА ВНУЧЕТА---- А,НЕ КУЧЕТА!
ТОВА Е "КРИВОРАЗБРАНА ГРИЖА", ЗА ЖИВОТНИТЕ!
ПРАВИ СЕ УМИШЛЕНО, ЗА ДА СЕ ИМИТИРА ДЕЙНОСТ И СЕ ПРИБИРАТ ЛЕСНИ ПАРИ!!!!
цитирай
3. rat - Пич, имаш фобия и страх от кучетата! ...
29.06.2010 16:57
анонимен написа:
Пич, имаш фобия и страх от кучетата!
Най-добре се лекувай, вместо да даваш безсмислени коментари!
А виновните ги търси сред хората, не сред животните или техните защитници . . . И се замисли дали няма някаква връзка (макар и не пряка) между броя на изоставените кучета и броя на изоставените деца! И ще разбереш, че точно хората със своето безобразно поведение създават тези проблеми.

Аз лично нямам никаква фобия. Но ми писна да слушам за нахапани деца, жени и възрастни хора. Аз лесно се оправям с помиярите, къде с шутове, къде с камъни, те за мен не са проблем. Пич, колко хора познаваш, които отглеждат "мелези". Аз домашните кучета, които виждам са все породисти. Това с изоставените кучета е смешка родена от болни мозъци. Писал съм досат в блога си и не искам пак да го пиша. 90 % от бездомните кучета са потомството на предишни бездомни кучета. Методът с кастрацията е смешен и неефективен.
цитирай
4. cefulesteven - Класик, не съм съгласен с теб. По ...
29.06.2010 20:23
Класик, не съм съгласен с теб. По няколко причини.

1. Най-шокиращите случаи на нахапани от кучета напоследък бяха от ротвайлер, питбул/едновремено нахапал и детето, и възрастната жена на която стопанина след инцидента с детето му го подарил/ и наскоро един от неясно куче, но заподозрени бяха кучетата пазачи на работен обект. Доколкото видях породата по телевизията "кучета мислещи се за каракачанки" и ако се проследи статистиката ще се види, че става въпрос за вина на безотговорни или неумеещи да се грижат за кучетата си, стопани.

2. Мога да отида да взема книжката от другата стая и да ти цитирам точно пасажа на световния кинолог. Мелезаците с нищо не отстъпват на расовите кучета. Говоря в цялост, не за конкретни случаи. Трябва да ти кажа, че като следови кучета на границата навремето предпочитахме смесици, вместо чиста немска овчарка - медалист, те се използваха най-вече за бащи. Причините: смеските освен по-евтини и приспособими бяха и определено по-социални и подлежащи на обучение. Спомена, че всички кучета били чисти породи. Не е точно така, но май в България се гледат чисти породи само от снобизъм. Из света не доминира тази мания непремено да е порода.

3. Поне с две по-чисти от граничарските ни кучета "немски овчарки" има из улиците по града в който живея. Не закачат никой, а общо взето всеки си играе с тях. Категорично мога да твърдя, че са смески от изпуснати домашни кучета.

цитирай
5. rat - Cefulllllllllllll, Писал съм д...
29.06.2010 22:07
Cefulllllllllllll,
Писал съм доста и за проблема с домашните расови убийци..............това е съвсем друга тема. Преди седмица пред очите ми два помиАра нападнаха една жена отиваща на работа.....е не може бе мамицата му, човек да излезе, да тръгне за работа и некви безгрижни помиарчета да му ръфат задника. НЕ МОЖЕ..........НЕ Е НОРМАЛНО. Не е нормално да хващат куче от улицата, да го кастрират и пак да го връщат там. Еми, ако хванат бездомен кон или прасе, каво става тогава????????????????????
Тези кучета нямат място по-улиците, толкова ли е трудно да се проумее това.........
цитирай
6. cefulesteven - Ти си юрист и сто процента си далеч ...
29.06.2010 22:44
Ти си юрист и сто процента си далеч по-наясно от мен, че думата евтаназия не е точна. Евтаназия е асистирано самоубийство. В случая си става въпрос за смъртна присъда, доколко може да се върже с нея, прилагателното "хуманна" е много спорно и няма смисъл да се спираме на това. Което предлагаш е смъртна присъда като привантивна мярка срещу евентуално престъпление. По същата логика, трябва да се приложи и на всички "домашни расови убийци" - както ги нарече.
Виж, проблема е много сложен, а и ако се позаинтересоваш, ще разбереш, че мярката пак няма да е 100% ефекта, защото трябва да се приложи и системно да се прилага на всякъде в България, защото да речем: избият ли се кучетата в София, територията която са освободили, за дни ще бъде напълнена с кучета от селата наоколо или намиращи се извън града. Едни кучета пазят територията от други кучета. Но и за това твърде много се задълбочавам.

Независимо какво е отношението ти към кучетата не разбирам и не ми се вярва чак, че пледираш в защита на изверга - убиец. Престъплението му е и срещу хората, ами ако е видяло висящото куче по-емоционално дете, чувствителен възрастен човек със слабо сърце. И защо само изключителни случаи/то не че са много изключителни/ но самата показност на акта е посегателство срещу всеки който има нещастието да види картинката.

Дали мястото на тези кучета е или не по улиците, самото жестоко посегателство е престъпление.

цитирай
7. rat - Cefullllllll, Не съм юрист. Ако ...
30.06.2010 09:05
Cefullllllll,
Не съм юрист. Ако отидеш е един строг резерват или национален парк и те разкъса мечка, ще кажа, "еми случва се" това е резерват все пак.
Градът е територия и местообитание на биологичния вид Хомо.........:)))))), тук биологични видове, които застрашават нашето нормално съществуване нямат място. Основната цел на всеки биологичен вид е да осигури неговото собствено оцеляване. Тук не говоря за никаква хуманност.......
Представи си кастриран мъжкар как си пази територията от млад як и пълен с тестостерон пришълец :))))))))))). Никъде не съм казал "евала" на тези, които са обесили така жестоко кучето, но пак повтарям, ако някое куче ухапе мой близък, ще му прережа гърлото без да ми мигне окото, тук става дума вече за борба за оцеляване до там ни докараха смешниците наричащи себе си "природозащитници".
цитирай
8. streetsmart - Без да защищавам убиеца на кучето, съгласна съм с автора, че вината е на хората -
05.07.2010 14:47
включително и на природозащитните организации. Време е да се "смени чипа", както стана модерно да се говори - хората, отглеждащи животно, да носят пълна отговорност за него - за раните, които може да причини, болестите, които може да пренесе, и нежеланото поколение, което може да създаде. За мен "бездомно куче" е оксиморон, та нали кучето е домашно животно. Щом е бездомно, значи е ненужно и нежелано. По-хуманно ли е да го оставим да се скита по улиците и да си търси прехраната в ежедневна битка с други бездомници - кучета, котки и хора?
"Домашните убийци" също са свидетелство за безотговорността на стопаните.
цитирай
9. анонимен - streetsmart
09.07.2010 10:36
bravo be,zna4i i bezdomnite hora sa nenujni i nejelani, dai i tiah da evtanazirame. vsi4ki se oplakvat ot bezdomni ku4eta,ama nikoi ne si pravi truda da dari pari na niakoi priut za da moje da pribirat pove4e ku4eta,nali?ili da metnete po niakoe kokal4e ili hleb4e na jivotinkite,nikoi ne go pravi tva,nali? da vi hapiat maika vi stara skapani selianduri
цитирай
10. thedarkangel1977 - напълно съм съгласна с теб. . . хо...
28.08.2010 17:22
напълно съм съгласна с теб...
хората са виновни, за това че кучетата са на улицата...
кучетата са озверели срещу хората, именно защото те ги обричат на глад, на унижение от всички двукраки и на бавна смърт...
има и друго - кучетата усещат когато двукраките се страхуват от тях - откъде е този страх? от параноята, която ни се втълпява от медиите - видиш ли бездомно куче, ше те нахапе... и усещайки страха, се страхуват от двукраките и единствената им реакция да се защитят е да нападнат, дори и да не ги закачат...

много са причините...
цитирай
11. balkanec - Кой знае дали не си измислят
13.04.2012 17:15
Те са способни на всичко.
Уредиха да бъдат върнати на улицата кучетата-убийци от Малинова долина, които изядоха проф. Тачков:

http://www.monitor.bg/article?id=334168

Изплюха се върху смъртта на хората разкъсани от помиярите, но за "затягане на редиците" на талибаните-кучелюбци редовно пускат измислени сълзливи истории за "велики жестокости" над мастиите.
цитирай
12. djani - Към непосветените...
16.04.2012 10:38
Народеца ни има поговорка - да се вярва на патилия. Аз съм от тях. За справка коментарите ми "Зоофилия ли, що ли?" "За търпимостта" и кратката новелка "ЖИВОТ В КУЧКАРНИКА". Ще научите доста за т.н. "природозащитници" и зловещата им роля в този проблем.
цитирай
13. анонимен - payday loans online 748 3027
18.10.2012 03:03
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2913>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19872>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#17399 payday loans online
цитирай
14. анонимен - buy generic viagra 701 18010
18.10.2012 04:55
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19208>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6423>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#10474 buy generic viagra
цитирай
15. анонимен - buy cialis 18363
20.10.2012 06:01
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#kicmv>generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#qrahi >cialis 60 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#jxeer generic cialis
цитирай
16. анонимен - viagra 150 mg 17221
20.10.2012 08:24
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#mymxp>viagra 100 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#avteq >viagra online</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#svsfu generic viagra
цитирай
17. анонимен - buy levitra 14646
21.10.2012 12:37
<a href=http://orderlevitrahere.com/#nougb>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#odorh >generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#gafxl order levitra
цитирай
18. анонимен - cheap kamagra 7115
21.10.2012 23:20
<a href=http://orderkamagranow.com/#ffoxw>online kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#vvzja >online kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#tsivm buy cheap kamagra
цитирай
19. анонимен - buy generic cialis 880 1402
23.10.2012 17:57
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#5098>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8896>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#9246 buy cialis
цитирай
20. анонимен - payday loans 764 17036
23.10.2012 19:18
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#4543>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#223>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#19409 payday loans
цитирай
21. анонимен - generic kamagra 19341
24.10.2012 05:52
<a href=http://kamagrastorehere.com/#bqtuj>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#brhmp >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#ckhtp kamagra online
цитирай
22. анонимен - cheap levitra 4760
24.10.2012 08:18
<a href=http://levitrastorehere.com/#rwtvn>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#hjiqh >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#boeor buy levitra online
цитирай
23. анонимен - buy cheap levitra
24.10.2012 10:08
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9048>buy generic levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1042>buy cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8760 online
цитирай
24. анонимен - cheap viagra 20401
24.10.2012 19:44
<a href=http://viagrastorehere.com/#bquki>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#kyrae >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#muwqq generic viagra
цитирай
25. анонимен - buy cialis 20862
25.10.2012 16:35
<a href=http://cialisstorehere.com/#xgwiq>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#mezvp >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#cgupk cialis online
цитирай
26. анонимен - payday loan 12404
28.10.2012 12:38
<a href=http://instantloanhere.com/#ffofb>instant payday loan</a> - <a href=http://instantloanhere.com/#dyfhc >payday loan</a> , http://instantloanhere.com/#fikzp payday loan
цитирай
27. анонимен - cheap propecia 10491
30.10.2012 03:29
<a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#lcrbf>generic propecia</a> - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#lmqim >propecia 5 mg</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#dymmk propecia 5 mg
цитирай
28. анонимен - cialis online 19237
30.10.2012 19:21
<a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#uzadu>buy cheap cialis</a> - <a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#gqhed >cialis online without prescription</a> , http://cheapgenericcialisnow.com/#xjxxh cialis online without prescription
цитирай
29. анонимен - generic viagra 6192
01.11.2012 01:02
<a href=http://cheapgenericviagranow.com/#xymqu>buy cheap viagra</a> - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#prtbv >viagra without prescription</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#eeyzl viagra without prescription
цитирай
30. анонимен - cheap cialis 14440
02.11.2012 06:36
<a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#bpkwq>cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#mjswd >generic cialis</a> , http://ordercheapgenericcialishere.com/#yfcuf buy cialis
цитирай
31. анонимен - propecia online 21344
02.11.2012 19:58
<a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#yybzm>cheap propecia</a> - <a href=http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#llpte >buy propecia</a> , http://ordercheapgenericpropeciahere.com/#oamvz buy propecia
цитирай
32. анонимен - cheap levitra 8398
04.11.2012 01:43
<a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#usscb>levitra online</a> - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#jhlpa >buy levitra online</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#edqnf cheap levitra
цитирай
33. анонимен - payday loans online 823 2046
06.11.2012 04:38
<a href=http://paydayloansonlineusa1h.com/#17600>payday loans online</a> - <a href=http://paydayloansonlineusa1h.com/#15331>payday loans online</a> , http://paydayloansonlineusa1h.com/#20303 payday loans online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 401658
Постинги: 78
Коментари: 901
Гласове: 1552
Архив
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031