Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 10:04 - КОЕ Е НОРМАЛНО...............?????????
Автор: rat Категория: Политика   
Прочетен: 1777 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 21.10.2009 17:26


ЖЕЛЕВ: ОТМИРАНЕТО НА СДС Е НОРМАЛНО......................................

Бившият президент представи дисидентските движения в Германия
 

Отмирането на СДС е нормално, констатира в отговор на въпрос на германския зам.-външен министър Гернот Ерлер бившият президент Желю Желев. Той добави, че такава е съдбата на първите демократични организации след промените и “всички те, както и много тогавашни политици, са обречени на времето”.
Президентът Желев представи подробно дисидентските организации, създадени през 1988/1989 пред представители на германо-българския форум и фондация Бертелсман в Берлин. Желев разказа спомени от зората на българската демокрация и успя да изненада слушателите си.
 
www.vsekiden.com
 
Въпросът е, защо това да е нормално? Та нали тези хора се бяха "борили" най-яростно срещу тоталитарната система, дори когато тя е била още силна и ги е репресирала постоянно. Защо да е нормално тези хора да изчезват от политическия живот и от политическата карта на България? Дали, защото те не са били истинските дисиденти, а подставени лица изпълняващи нечии поръчки? Или пък, защото когато свършат мъжките битки, е време на сцената да изпълзят онези "хитреци", които независимо от политическата обстановка винаги успяват да изплуват от мрачните си дупки и да впият смукалца във властта. Да си призная честно и аз не знам, кое точно е вярното. Може би истината отново е някъде по средата. И какво стана сега, и управляващите и опозицията все свързани с бившата комунистическа номенклатура. Еми съвсем нормално е това, а наивници, които да пишат и да се карат на политически теми по барове, улици и блогове винаги ще има. А онези с пипалцата винаги ще смучат ли смучат, егати омагьосания кръг...........................Сега някой може отново да ни кара да се събуждаме и да въставаме.......е айде НЕМА НУЖДА. И както казваше Краси Радков превъплатен в ролята на цар Леонид : "И ТЕ ТАКА"..................и аз ще добавя: и те така, докато свят светува.
Еми не съм оптимист какво да направя.
И скачайки от национално на глобално ниво, бих добавил и изключително важната новина за мен, която някак си не се разисква много много, а именно, че Бенито Мусолини бил агент на МИ-5 (британските тайни служби), егати света, в който живеем. А онези наивниците, които споменах са загивали за каузи и за идеи. Еми те май направо са си балъци. Както казваше един мой съкварталец "на този свят всеки ден се раждат двама балъци и един тЕ(а)рикат", но май балъците са повечко.
Хайде да си допивам кафето и да свърша някоя и друга полезна работа.
А вас ви поздравявам с една любима моя песен. Тя няма нищо общо с написаното, но я слушах докато правех тези напъни, да пиша някакви горе -долу свързани неща.





Тагове:   Желев,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nalik - "Дали, защото те не са били ...
15.10.2009 16:31
"Дали, защото те не са били истинските дисиденти, а подставени лица изпълняващи нечии поръчки?"

много си прав.

отправи взор към USA. кой, според теб, наливаше пари в СДС-то за да махнат виденовия кабинет, че и след това? става въпрос за около 3 милиона долара - огромна сума за нашите мащаби. (не, че източника ми е 100% сигурен, но е от чуждия печат)
цитирай
2. an2 - горе -
21.10.2009 16:06
долу ги навързваш.
защото са непоносимо крайни за сегашния унисекс политически модел.
цитирай
3. boristodorov56 - 1. nalik
03.11.2009 13:39
Щом държиш разписките си в джоба - можеш да бъдеш и по-конкретен.
Ако властта можеше да се сваля само с 3 000 ооо $US - отдавна да съм я свалил и заменил с лично моя.

Според скромното ми мнение трябват поне още живи 3 000 000 човека.

Но понеже оказваш посоки на взираше - да ти подскажа една посока и мотив: - гледай на североизток - към Кремъл - най-вероятната посока.

Днес съпоставен с Умното Серги - бившият дървоглав комунист Жан Виденов изглежда много по-стойностен и истински политик, доколкото един комунист може да внушава подобни глупави мисли.
Знаем вече всички, че Виденов е бил явочник на ДС и активен сътрудник на червеното гестапо, но забележи - той отказа да проваде (даде, подади) на Русия съществуващата преносната мрежа за енергоносилетите на братската му Русия - цел, за която най-вероятно е бил интронизиран от опъващите конците и ушите на политическите марионетки у нас. Това е достатъчен повод на петата колона на русия у нас - ДС да реши съдбата му на политик. А може би е проговорило сърцето му на истински българин? Много съмнителна хипотеза - комунист със сърце и отгоре на всичко патриот!
Само хипотеза.

Всичко друго са глупости и бъртвежи - народен фолклор.

цитирай
4. haralanov - Аз не виждам нищо нормално случващо се в България
13.11.2009 12:56
Отдавна зорлем снанах песимист!Разбира се,че не е нормално СДС да изчезне от политическата сцена!Не е нормално първи по политически рейтинг да са партий,като ГЕРБ,БСП,ДПС и АТАКА!Не е нормално ДАНС да са провеждали ,,мокри поръчки,,(това по думите на Алексей Петров).Такива ми ти работи...
цитирай
5. flyco - ...
13.11.2009 14:57
СДС във вида, в който беше създадено умря много преди другите подобни нему партии в Европа. Това се случи още през 92-ра. От оногавашното СДС днес е останало само името.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 559345
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930