Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 09:32 - РЕФЕРЕНДУМ
Автор: rat Категория: Политика   
Прочетен: 2914 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Референдум

Вчера научихме новина от огромно значение за развитието и просперитета на нашата мила татковина. След изключително важен разговор на четири очи, господата Бойко Борисов и Волен Сидеров се споразумяха, безрезервната подкрепа за нашето мило павителство от страна на партия АТАКА, най-накрая да бъде възмездена. Партия АТАКА се позагуби малко от публичното пространство, но ето, че излиза отново сред водещите новини в националния ефир. Това е добре от една страна, защотото Волен Сидеров демонстрира, че една по една каузите, с които започна АТАКАта, започват да стават реалност, което е добре за авторитета на българските политически лица. Ето, че след като ДПС и БСП са вече вън от властта, идва ред и на "скандалните" новини по БНТ на турски език. Сакъзззззззз.
 imageimage
До тук добре. Но аз все се чудя, оправдан ли ще бъде подобен разход, за провеждането на такъв референдум. Та държавата не се допита до суверена, когато се вземаха стратегически решения, като влизането в ЕС и НАТО, та сега за някакви си 10 минутки национален ефир. Да си призная честно, аз лично съм против новините на турски език по БНТ, но ми се струва някак си разхитително да се харчат подобни суми за такова запитване. Кому е нужно, да има референдум за такъв "мъничък" държавен казус. Дали този акт е необходим на Волен Сидеров, за да се върне отново на върха на антитурското (антиДПС) говорене? Не мисля така. По-скоро това е решение на Бойко Борисов, който не иска да ядосва своите партньори от ЕНП като вземе бързо решение и с едно нареждане не свали еднолично чуждоезичните новини. Има и друг добър ефект за него, така той хем си подсигурява подкрепата на АТАКА, хем ще се оправдае пред електората на ДПС, че няма как да не изпълни решението на суверена след такъв референдум. Браво Борисов, мисля, че Бареков не случайно онази вечер каза, че Вие сте единствения истински политик в България. Но на каква цена...................20 000 000 да се изхарчат за такъв маловажен казус, който няма никаква стратегическа и геополитическа стойност. Наистина добър политически ход, но не добър държавнически ход, поне според мен.
image


Тагове:   референдум,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bowman - ...
16.12.2009 11:08
Стане ли народната пара държавна , политиците я яли ....
цитирай
2. анонимен - d.g.i.
16.12.2009 13:50
dobre e sega da poxarchim 20 miliona,a ne sled godini nashite potomzi miliardi.
цитирай
3. анонимен - Stanislav Malchev
16.12.2009 13:55
Purvo da se izvinq, che pisha na latinica, no nqma kirilica na pc-to na koeto sum.

Moeto mnenie e da se svurshi tova s novinite na turski ta da vidim kakvo drugo shte podhvanat da opravqt koeto naroda jelae.Referenduma e bezsmislen spored men.. shtoto e qsno, che shte padnat novinite na turski.. sreshtu 5 miliona bulgari nema koi da zastane v Bulgaria, no... nqma kak. Za mene po vajnoto e, che tva koeto iskame da se sluchi se sluchva. Podrobnostite ne me kasaqt mnogo. Vajnoto e stupka po stupka malko po malko vsichko da se opravq i v sushtoto vreme vsichki sledim striktno kak deistva pravitelstvoto i nai veche shefa na ministrite ;) Pone za sega.. :)

Kakto se peeshe v edna rap pesen na kraq na kupleta "Svoboden izstrelvam svoite liricheski kurshumi, gledaiki novinite na turski na 2 iuni." Tva nai mnogo me vazmuti shtoto momcheto go izpq po nachin po koito edva li ne idva kraq na sveta.. :)
цитирай
4. rpatel - Да вярно, проблемът не е чак толкова ...
16.12.2009 14:11
Да вярно, проблемът не е чак толкова голям, но е хубаво да се почне от някъде. Днес ще решат да има референдум по този проблем, утре ще е за нещо по-значимо! Важното е, хората да имат право да си кажат мнението! Така, че аз съм ЗА провеждането на референдум. И без това се харчат пари за какви ли не глупости, това поне е по-полезно. А колкото до новините на турски, ами аз съм против и съм се подписала. Не е редно в една държава като България, където преобладаващата част от населението са българия, които говорят български да има такива програми. Защото, представи си какво ще стане. Сега имаме новини на турски, обаче и циганите могат да поискат същото, и арменците и... ако всяко малцинство в България предяви същите претенции? Държавата се казва България все пак! Който иска да си слуша новините на турски да с купи сателитна чиния и да я обърне към Турция. Не само новини, а 24 часови програми на турски ще гледа! Но с това няма да нарушава моите права като българка.
цитирай
5. анонимен - Кой се бои от референдуми ?
16.12.2009 17:38
Явно всички, които не вярваха в народната любов. Следователно всички " досегашни ".
А всичките все ние ги избирахме " вЕрвайки Им ".
Парадокс.
Хайде сега пък ние вече да не им вярваме, но да има референдуми.
И понежуе умниците от върхушката на БСП най-много не вярват на сега управляващите, трябва първи да гласуват за референдуми. Ама не им стиска.
Все отнякъде трябва да започне да изграждаме най-после така нареченото гражданско общество.
Аз не вярвам на ББ и затова искам референдум !
цитирай
6. анонимен - а след герб за кой ще гласуваме!?
17.12.2009 12:48
Референдума е излишен!Просто ББ е най-обикновен страхливец!Държавническото решение изисква държавническа отговорност!А не да се криеш като мишка зад гърба на НАРОДА!
цитирай
7. varg1 - ти
17.12.2009 20:26
що слушаш комунистите бе
само пари са ви в главата
ако не искате България да стане Турция както се пее в една песен ''докле е мъничка змията да й строшим главата''
цитирай
8. rat - що слушаш комунистите бе само ...
17.12.2009 21:29
varg1 написа:
що слушаш комунистите бе
само пари са ви в главата
ако не искате България да стане Турция както се пее в една песен ''докле е мъничка змията да й строшим главата''

Никой не слушам, просто изразявам собственото си мнение. Разликата между мен и "комунистите" е, че те са за тези новини, а аз против. Но защо просто мнозинството не го гласува, за какво трябва да харчат пари.
цитирай
9. evrazol - за какво трябва да харчат пари
19.12.2009 21:26
За да се пробва нов популистки лост в политиката. Явно скоро ще има нужда от него и трябва да се пробва как работи
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 559252
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930