Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2010 10:11 - "Силно да любя и мразя"
Автор: rat Категория: Политика   
Прочетен: 2941 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 05.01.2010 10:13


От много време насам силно впечатление ми прави един тип говорене. Това е емоционалното говорене, говоренето с пяна на уста, говоренето тип октомврийска революция. Сякаш винаги ще има такива хора. За тях светът е черно и бяло. Те умеят безупречно да демонизират конкретни исторически събития и личности.
image
 Представите им са силно замъглени и пречупени през призмата на някакви техни лични и  конкретни преживяване, на тях самите, или на техни близки. Нямам представа наистина. Но смятам, че това им пречи да дават обективна оценка на нещата и събитията, за които често пишат. Точно така работеше и комунистическата пропаганда. Тези хора, които се изкарват борци срещу тази пропаганда имат същото говорене. 

Поствам ви един отговор на коментар от един такъв сУбект: 

"Знам, че знаете - много знаете.

Но не сте намерили църква да се молете.

Ти си същия - там - под Альоша - пали свещи на кура му!

И псувай фашистите!

Аман от червени безродници и московски еничари!"
и още едно:
Разбирам ги - добре ги разбирам,
но освен панихида под альошката - не мога да и предложа друго на тази нескопена и непорината сган!

Господи, каква красота на изказа притежава този виден столичен (предполагам) демократ, хуманист и архитект.................:))))))))))))))))))))))))))))))))  Те сякаш не могат да разберат, че когато нещо се променя НЯКЪДЕ, винаги има както губещи, така и печаливши. Когато са дошли тук болшевиките, някои са загубили много, на други живота се е подобрил. Сега след промените, някои спечелиха много, а други загубиха много.
Тези същите хора постоянно повтарят като папагали, че българския народ бил овчедушен и лижел задника на една от няколкото империи в света. Та тази империя, за тях е демон номер едно в нашия свят. Тя е Луцифер, който дебне да унищожи цялото човечество. Сещам се в училище навремето по този начин ни говореха, ама за една друга империя и за един друг човекомразещ режим.
image
 Това са един и същ тип хора с различни дрехи. Те мислят по един и същ начин. Всъщност те не мислят много, а чисто и просто пропагандират. Вадят дребни темички и с няколко дребни трикчета ги превръщат в геополитически теми. Една такава "темичка" имаше скоро за Автомат Калашников. Изводите от нея бяха, че всички руснаци са пияни и неграмотни болшевики. На времето така говореха за американците, че всички са безчовечни и алчни, и за пари са готови да продадат майките си, на това ги учел мръсния капитализъм. А мръсния комунизъм според тез сегашните ни е учил на овчедушие и близог..... на някаква държава. Не знам за вас, но за мен начина на говорене и опит за внушение много си приличат. Комунистическата пропаганда умееше адски добре да създава всенародни светци и всенародни демони. Всъщност в нашия свят няма Гяволи и Ангели. Светът  е само нюанси на сивото. У всяко нещо и у всеки човек има както положителни, така и отрицателни неща, при някой преобладават едните, при друг другите. Губим си времето да лаем и да гоним някакви несъществуващи вещици. Комунистите така навремето гонеха западното влияние, тия сега гонят някакво руско влияние, а България е все така бедна и изостанала страна на фона на останалите страни в ЕС. Най-тъпото на тези хора е,  че когато се опиташ да им обясниш това, те се нахвърлят с най-яростни нападки към теб, и автоматично те запращат на страната на демоните. 
Какво можем  да направим, като такива са били времената, и великите сили са седнали на масата и са си поделили сферите на влияние. Ние за съжаление, или не, сме попаднали от едната страна. Сега да седнем да си блъскаме главите над думичката "ако" просто е безмислено. Да започнем да залитаме в крайни оценки и квалификации е също безмислено. 
Тези същите отричат абсолютно всичко, което е направено в тоталитарна България, дори и паметниците, и аз пак се сещам за комунистите и тяхното отричане на абсолютно всичко случвало се в Царска България и опити за поругаване на паметници. Играта на .....фили и ........фоби е една от най-пагубните и дърпащи страната ни назад игри.
Никой не иска от вас да обичате или да мразите някой, нека бъдем малко по безразлични, обективни и да си гледаме нашия интерес, а той винаги ще бъде в леко разчекната поза. Но тя е по добра от наведената.
image



Гласувай:
0



1. anlov - Обръгнали сме на внушителни образи.
05.01.2010 16:57
Нали сме вече "3D-цивилизация"? Затова с безлично мърморене не можем да привлечем вниманието за нещата, които ни вълнуват.
цитирай
2. rat - Нали сме вече "3D-цивилиз...
05.01.2010 17:09
anlov написа:
Нали сме вече "3D-цивилизация"? Затова с безлично мърморене не можем да привлечем вниманието за нещата, които ни вълнуват.

Емоцията е лош съветник когато става въпрос за материално благополучие. Емоцията е за личните взаимоотношения, за дома, за леглото и за тоалетната :)))))))))))))))))
цитирай
3. анонимен - блог.бг е пропаганден...както и медиите
07.01.2010 10:54
и не бива да се обръща внимание на няколкото водещи блогъри..всъщност това е добре, защото по метода на опита читателите сами отсяват плявата от зърното
хубав пост с добри попадения..все пак 2010 сме!
цитирай
4. анонимен - Споко,пич!
07.01.2010 22:59
Не се впрягай,остави дъртия козел да се удави в собствената си жлъч! По случайност прочетох блога му и направо онемях! Този е уникално зле,обзалагам се на каса бира,че е кандидатсвал за комсомола поне 10 пъти. Ама какво да се прави,тук имаме случай на комбинирана фобия,комплекс за малоценност(късопишковец) и инфалтилни изблици в момент на афект. Интересен пациент. Никой няма да го помни.
цитирай
5. анонимен - Охо, гледам постовете не минават ...
07.01.2010 23:03
Охо,гледам постовете не минават през цензура! Дъртия козел цензурира всичко. Използвам трибуната за да направя един
ЗОВ ЗА ПОМОЩ!
ЧИЧО боре,НИЕ СМЕ С ТЕБ!
ФОБИИТЕ СА ЛЕЧИМИ!

Дарителски сметки за набиране на средства за лечението на boristodorv56:
В лева:555 000 666
В евро:666 000 555
В ЩД:000 555 666
цитирай
6. анонимен - Малки педалчета, ще му пръдните на онази работа на въпросния блогър
09.01.2010 11:59
Вероятно не подозира, че съществувате.
цитирай
7. анонимен - Охо, много злоба, бе моето момче! ...
09.01.2010 15:09
Охо,много злоба,бе моето момче! Ние за това говорим,а ти:"малки прдалчета..."! Браво,ти си живо доказателство.Сега видя ли се що за стока си?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 559685
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930