Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2009 16:03 - "ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ"
Автор: rat Категория: Други   
Прочетен: 4627 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 16.11.2009 17:00


Главният еколог не глоби екоактивистите заради кучешките хранилки пред общината Plovdiv24.com - 16 Ноември 14:45   Нито едно бездомно куче или коте не приближи насъбралите се на площада пред общината защитници на животните, които гостолюбиво бяха напълнили панички с гранулирана храна. “Днешната ни акция е срещу истеричната кампания на главния еколог Христо Минков срещу хората, които се осмелявали, според него, да хранят бездомните животни. Няма закон или наредба, която забранява храненето на животни. Нещо повече - дори самата общинска програма за ограничаване на популацията им предвижда хващане, кастриране и връщане в тяхната естествена среда, където граждани стават попечители на тези животни, като ги хранят и се грижат за тях. Ако няма желаещи, тогава общината е длъжна да прави това. Заплахите срещу тези хора са неморални. Как може да се глобяват шепата хора, които се осмеляват да помогнат на едно бездомно и страдащо същество?“ - изрази позицията на екоактивистите представителят на Сдружението за защита на животните д-р Георги Литов пред репортер на Plovdiv24.bg . Според него общината трябва да глобява хората, които си изхвърлят торбите с боклука от терасите, не за да хранят бездомните животни, а защото им е по-удобно. Вместо на тях, цял месец вече предписания били правени на милозливи към бездомните същества граждани, предимно пенсионери, също толкова слаби и беззащитни. По-справедливо, смята той е да се санкционират онези, които изхвърлят своите кучета и котки на улицата и стават причина из града да има бездомни животни.  “И на мен ми пречат насъбралите се под прозореца ми котета, но сърце не ми дава да не ги нахраня. Досега съм завела за кастриране и обезпаразитяване 16 котараци и 2 котки. Хора, които се грижат за бездомните животинки, не само не трябва да бъдат глобявани, а поощрявани“, смята счетоводителката Мариана Неделчева.

www.dir.bg

Пиша трети постинг, който разисква ПРОБЛЕМА с така наречените бездомни кучета. Това е тема разисквана надълго и нашироко от всякакви хора. Тема, която пряко засяга здравословното състояние на жителите на всеки град, всяко градче и всяко селце на територията на Р. България. Тема, която вече 20 години се влачи по един безмилостно протяжен и отегчителен начин. Тема върху, която се упражняват всякакви безумници. Тема, от която "псевдокучезащитници", незнайно защо, наричани еколози или екозащитници, се научиха да печелят много пари от най-различни западни неправителствени организации правещи си експерименти в страните от бившия соц блок. Забележете кретенизма на така наречените "екозащитници". Какво означава някой да попечителства над някакво същество, но то да живее на улицата, еми извинявам се много, но това е адска простотия. Това е толкова голяма тъпотия, че съм убеден, че тук става дума не за неразбиране на проблема, а за парична изгода на г-да кучезащитниците. Уникално смешно звучи теорията, че основния източник на бездомните кучета са лошите стопани. В моя квартал има две женски, които за три години дадоха поколение от 18 малки. Те отраснаха и се разпиляха по други квартали.
Г-да кучелюбители, в развитите страни за изкълчен крак евтаназират коне, да, правилно ме чухте, ако не се намери кой да се грижи за този кон те го евтаназират, но тук не става дума за всякаква грижа, става дума на този кон да му се намери добър стопанин и подслон, а не някой да му мята бали сено от балкона. Вие сте садисти за мен, вие сте причината по улиците да скитат гъбясали, болни, пребити, гладни и премръзнали кучета. Вие сте причината на всеки 100 метра да има топка кайма, останала от премазано куче. Вие сте причината за тежката съдба на тези животни. КУЧЕТАТА НЯМАТ МЯСТО В НАШИЯ ГРАД. Градът е територия, която се обитава от биологичния вид човек. Тук други биологични видове, които застрашават нашият вид нямат място. Кучетата са заплаха за нашите деца и за нас. Те пренасят жестоки болест, предават ги и на домашните кучета и оттам влизат във всеки дом. София за това е  пълна с кърлежи и бълхи. Вашата политика не е в защита на тези животни. Вие сте като сводника осиновил бедно момиче сираче, за да го прати да проституира или проси по-улицата, това не е с мисъл за доброто на тези създания. Вие сте срам за истинските любители на животинския свят. Вие работите против естествените природни закони. И всичко това вие вършите с цел финансово облагодетелстване.
Ние сме безумна държава, кучета да убият 5 годишно дете отиващо до магазина, аз дори нямам думи. В предишните си постинги описвах и други фрапиращи случаи с бездомни кучета.
Искам да поясня, че за мен всяко свободно разхождащо се куче е БЕЗДОМНО И БЕЗПРИЗОРНО. Това пояснение го правя, за да не започне полемиката, че тези кучета били домашни. За мен те са безпризорни. Но тя "милата" стопанка  се е грижела за тях и добре ги е хранила. Чудесно, събираме ги в двора храним ги и после ги пускаме на улицата, един милион кучета бих избил лично, за да върна това детенце, защотото то е ЧОВЕК, и неговият живот за мен е по ценен от кучешкия.
Тези кучета трябва да се съберат, и ако не бъдат намерени стопани за тях в определен срок да бъдат евтаназирани. Така е природосъобразно, защото основната цел на всеки биологичен вид е неговото собствено оцеляване, и всяка заплаха за осъществяването на тази цел трябва да бъде отстранявана.

В заключение ще кажа, че аз поздравявам главния еколог за казаното от него. Изгледайте и клипчето и си представете онова усмихнато момиченце изпратено от мама на пазар...................................




Тагове:   бездомни кучета,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - и аз съм против
17.11.2009 03:04
храненето на животни на улицата... ако искат да ги хранят да ги вземат във вкъщи НО не съм съгласна
Първо каква е тази майка по тъмно на разсъмване да прати детето си до магазина? Що за майка е да пусне едно 5 годишно дете толкова рано навън съвсем самичко? И второ евтаназия значи убийство което значи ненужна намеса на човечеството в природата. "защото основната цел на всеки биологичен вид е неговото собствено оцеляване" типично в човешката природа... само че в природата никой вид не убива без причина. Какво те поставя над животното за да решиш дали то да живее или не? Замисли се от тази гледна точка. А и да болестите предавани от кучета са лечими... СПИН и други си ги причиняваме сами с "градският" си начин на живот.
поздрави и успех в градският ти живот.
цитирай
2. rat - храненето на животни на улицата. . . ...
17.11.2009 09:05
анонимен написа:
храненето на животни на улицата... ако искат да ги хранят да ги вземат във вкъщи НО не съм съгласна
Първо каква е тази майка по тъмно на разсъмване да прати детето си до магазина? Що за майка е да пусне едно 5 годишно дете толкова рано навън съвсем самичко? И второ евтаназия значи убийство което значи ненужна намеса на човечеството в природата. "защото основната цел на всеки биологичен вид е неговото собствено оцеляване" типично в човешката природа... само че в природата никой вид не убива без причина. Какво те поставя над животното за да решиш дали то да живее или не? Замисли се от тази гледна точка. А и да болестите предавани от кучета са лечими... СПИН и други си ги причиняваме сами с "градският" си начин на живот.
поздрави и успех в градският ти живот.

Градът е човешкият мравуняк, там човекът трябва да се чувства защитен независимо кога се разхожда. Безумно е да обвиняваш майката, но това оставям на твоята съвест. Ако питаш мен бих ги убивал с пушка, но предпочитам евтаназията, като по хуманен акт. Не знам какво разбираш под думата "човечество", чувал съм я само в конкурсите за красота, там нали има един кръг за въпроси. Бездомните кучета нямат нищо общо с природата, те са създадени от човека, в природата има вълци. Оцеляването на собствения вид е водещ инстинкт в цялата природа, именно обратното е характерно за човека. Понеже виждам, че не познаваш добре дивия свят, ще ти кажа, че адски много хищници убиват за забавление, порът убива всики кокошки, а изяжда само една, можеш да гледаш и клипчета с косатка гавреща се с малки тюленчета.............В природата се убива и за навлизане в чужда територия. Представи си какво става с калинка попаднала в мравуняк, аууууууууу какъв ужас. Точно, защото нищо не ме поставя над животното ми дава право да го убия, чувствам заплаха за слабите от моя вид. Отиди някой път да видиш нахапано от куче детенце, имаше една жена, на която са и изяли двата крака, тя е жива и е гледала как и изяждат краката. Болестите никак не са лечими, но явно и медицината ти е слаба страна. Не говорех само за градовете, говоря общо за "селищата", в този термин попадат и градове и села.
цитирай
3. анонимен - Единомислие
16.11.2011 09:24
Като човек, затънал в продължение на 5 години до гуша в проблема, написах новелката ЖИВОТ В КУЧКАРНИКА, публикувана в блога ми djani.blog.bg. Имам и постинг ЗА ТЪРПИМОСТТА, който като статия бе публикуван в няколко електронни издания. В сайта за безстопанствени животни го изхвърлиха веднага след публикацията. Ефекта е нулев, защото липсва не само гражданско, а никакво общество. Ако имате рационални идеи по въпроса, моля - на разположение съм. Имам и страница във Facebook - Светослав Атаджанов.
цитирай
4. djani - От кюмюрджията...
16.01.2012 15:36
Драги Ratus Ratus,
Цели 5 години бях управител на варненския приют за безстопанствени кучета. За това, че в страната ни ограничаването на популацията е мисия невъзможна, можеш ако желаеш да прочетеш в "Живот в кучкарника" в блога ми djani.blog.bg.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 559356
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930