Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2010 10:33 - Отново ксенофобия и расизъм
Автор: rat Категория: Други   
Прочетен: 7502 Коментари: 4 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изумявам се, колко лесно се разпалва българският патритарско-националистически дух. Как е възможно в България да има толкова много хора, които меко казано са откровени расисти и ксенофоби. Писал съм и друг път за тези психически проблеми, защото за мен ксенофобията и расизмът са психически отклонения, подобни на педофилията и содомията.
    Не разбирам, как е възможно някой да бъде виновен за това, че се родил "някакъв си", било то черен, жълт, червен и какво ли още не. Постоянно намирам драскачи, пишещи за някакво "расово превъзходство" и говорещи за представители на различни етноси пренебрежително и надменно. Превъзходство в какво? Нека поне веднъж се замислим, в какво се изразява това превъзходство. В начина, по който се влюбваме, в начина по който обичаме и се грижим за децата си, в начина по който се забавляваме, в начина по който правим секс? Няма разлика между нас. Просто едните се раждат и израстват в една среда, а други в друга среда. За едните се грижат двама родители, две баби и осем лели, а за другите понякога не се грижи никой. Едните имат спокойно детство и родителите им ги изпращат на училище, други, трябва да обикалят кофи за боклук, за да могат да си купят хляб. Едните са насърчавани да учат и цял живот им се повтаря, че са най-умните и най-красивите, а на другите постоянно им се повтаря, че за нищо не стават. Едните знаят, че когато си търсят работа имат добри шансове, а другите знаят, че нямат почти никакви шансове.
imageimage
image
Едните са добре приемани навсякъде, а другите където и да влязат ги гледат подозрително и дори с погнуса.
Това е жестоката истина. И независимо от това, някои от онези "пренебрегваните", проявяват нечовешки усилия и старание да се впишат по някакъв начин в онзи нормален обществен живот. Намират си някаква работа, която за повечето от нас българите е "унизителна", но те просто искат да работят нещо, искат да се чувстват по някакъв свой си извратен начин значими, да усещат, че вършат нещо полезно. И тези същите хора сега трябва да четат и слушат простотиите, които група комплексирани, недоучени, недоразвити мушмороци пишат и говорят срещу тях. Набили сме тези хора в ъгъла и ги мачкаме постоянно. Как веднъж не чух някой да каже браво на циганите, които работят и се борят с трудния живот и с нестихващата ксенофобия в България. Не! Пишат се и се говорят разни глупотевини, обобщаващи и генерализиращи всички цигани под знаменател- "паразити". Да ама не! Не всички са такива. Нима сред нас няма паразити, нима сред нас няма смръдльовци и крадци? Има, само че те дори и в тази си роля са на по-високо ниво. Когато определен комбинат не си плаща тока, той не краде ли от всички нас, когато посредници за газа смучат милиони и синовете им карат коли за стотици хиляди, това не е ли кражба от нас? Когато някой приватизира БТК за 200 000 000 и след това я препродаде за 1 200 000 000, той не краде ли от нас? Не, ние на него му викаме браво и на някои избори пак си го избираме, и го посрещаме с питка и сол..............простотия до шия. (отклоних се малко от темата).
Много е противен начинът, по който говорим понякога за определена група от хора. Редовно чувам следните върхови напъни на мисълта : "аааааа турците са работливи, не са като циганите те само крадат".  Сякаш говорим за някакви говеда, за някакъв добитък. Сякаш това не са хора, сякаш те са различни от нас, сякаш ние сме нещо повече от тях, но точно с какво сме повече и ние не знаем.  Престъпността няма етнос. Няма как да бъде вменявана ОБЩА вина на група от хора. Не можем просто да теглим чертата и да кажем - тези всичките са крадци, убийци и изнасилвачи.
image
Нека погледнем първо себе си, колко от нас са си задавали въпроса - А ние какви сме? Аз какъв съм?
Винаги когато се разгори дивата омраза към ромите и замирисва на запалена кофа за боклук. Винаги изпълзяват от мишите си дупки най-големите шушумиги смятащи себе си за богоизбрани и смятащи се за нещо повече от останалите само, защото са имали шанса да израстнат в нормална среда. Колко цигани участват в организирания престъпен свят, кажете ми, колко цигани участват на високи нива в наркобизнеса, та дори и в бизнеса с проститутки, има там един двама царе и се вдигна шумотевица до небесата.
image
Как се чувстват всеки път онези цигани, които бачкат и си изкарват прехраната честно. Как се чувстват те, когато някакви импотентни мозъчно индивиди, скандират как ще правят сапун? Ако не беше трагично, щеше да ми е смешно. Само цигани работят във фирмите по чистота, 60 % са циганите, които бачкат във фирмите занимаващи се с водопровод и канализация. Пътностроителните фирми разчитат на 50 % цигани работници. И какво излиза, те ни събират миризливия боклук и ни се ровят в говната, а ние само, защото част от тях са поели по онзи престъпен път, обобщаваме и им лепваме клеймото паразити на всичките. Ами, ако тях ги няма, кой ще ни рови в говната? Кой ще ни събира фасовете от улиците, кой ще ни събира боклука от контейнерите? Това няма как да се върши от "висшият етнос", за какъвто се смятат някои. А затворите са пълни предимно с роми "кокошкари". Еми нормално е, нали те са най-сериозния проблем в България. Наистина ли някой вярва, че ромите са най-сериозният ни проблем?
Хайде да не си изкарваме комплексите за нашата неспособност да си подредим къщичката върху най-безобидния "враг".
И ТЕ ТАКА..................


Тагове:   расизъм,   ксенофобия,


Гласувай:
3



1. 0rth0d0x - Много добра апология на "шоколадовата" раса, поздравления-честно!
21.07.2010 16:27
Преди да ме метнеш в категорията на расистите-ксенофоби, държа да подчертая, че не ме интересуват въпросните дотолкова, че да тръгна сам на себе си да се запитам дали ги мразя или изобщо имам някакви чувства към тях.
Израснал съм близо до цигани-видял съм и добро (за съжаление малко) и лошо (не толкова малко) от тях.Просто не ми пука...докато не ме засегнат лично отново...

Имам само един почти риторичен въпрос - защо ли, мамка му се е получило така че да си извоюват такъв имидж мургавите ни събратя?
цитирай
2. rat - Защото са удобни и лесни за мачкане, ...
21.07.2010 22:34
Защото са удобни и лесни за мачкане, защото най-лесно да се дървиш и да плюеш по опърпания и мърлявия.
Когато видим лустросан "бизнесмен" често издал няколко смъртни присъди, на мъжете им идва да се разтопят от "евалата", а много жени директно им се подвиват коленете.
Еми, гледай, те просто са в затворен и безкраен омагьосан кръг. Трябва едно, две поколения да бъдат извадени от тези гета, за да се тръгне нанякъде.
А ти можеш ли да ми отговориш, защо в Италия и Гърция, и почти във всички западноевропейски страни българите са си създали лош имидж?????????
Ние всички ли сме като крдците и сводниците на запад. Не, просто сме удобният виновник за всичко.
цитирай
3. анонимен - Браво!! Направо се възхитих от теб. ...
21.07.2010 23:48
Браво!! Направо се възхитих от теб. А те мислех за обратното на това. Точно такава трезва позиция очаквах, от някои, които се имат за личности. Ако имах власт да я публикувам в някой голям сайт или весник - щях да го направя!! Само така и занапред. Добър анализ. И колкото зло. - И толкова добро. - Да има. Нека злото да не се чувства свободно, нека знае че е зло - че не е право. Нека никой не мълчи вече!
цитирай
4. krpishmanov - *
24.01.2011 15:39
последният 1 месец работя по проект с деца-сираци. повечето от тях са от ромски произход. някой от тях ме изненадаха много със зрелоста си и позицията си по различни житейски въпроси. също така няколко, от същите тези деца от ромски произход, демонстрират завиден интелект и таланти. ако имат шанса да продължават да се развиват съм сигурен, че ще се превърнат в много по полезни членове на обществото от мозъчно обременените и бездуховни ксенофоби, расисти, националисти, нацисти и тн.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 558125
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031