Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2011 11:24 - Цената на един човешки живот в БГ..................
Автор: rat Категория: Други   
Прочетен: 2401 Коментари: 1 Гласове:
3



Изпратихме Галина здрава и права да купи сладки и лимонада, а някакъв наркоман отне живота й на пешеходната пътека. Така започна своя разказ в студиото на предаването "Тази сутрин" Светлана Горова, чиято дъщеря загина нелепо при пътен инцидент преди три години. След инцидента момичето е било десет дни в кома, а по-късно е издъхнало.  

Тогава аз ви потърсих и реших "нека хората да разберат, че освен пияни има и надрусани шофьори”, продължи Горова. По времето, по което се обърнах към вас той си беше на свобода – все едно не е извършил престъпление. Седи пред мен с ръце в джобове, а полицаите едва ме удържаха да не скоча върху него, защото той най-спокойно ме питаше "какво толкова направих”.

Благодарение на вас делото беше възобновено. От журналисти разбрахме, че първият път той е бил пуснат, защото съдът решил, че не е направил нищо. По-късно, на втора инстанция, той беше осъден на пробация. Младежът обаче си има бизнес в Приморско.............................................................

източник: www.btv.com



Добре дошли в България. Тук е рай за всички, които могат и искат да се правят на лоши момчета. При това напълно безнаказано.
Тотално болно общество, тотално болна правосъдна система, тотално болна изпълнителна и законодателна власт.
Законът не съществува, а неговото прилагане и тълкуване зависи от финикийските знаци. Страхливи и корумпирани прокурори, страхливи и корумпирани съдии, страхливи и корумпирани полицаи. Наблягам на страхливи, защото тези, които не са корумпирани са страхливи.
Един битов криминален случай, от който човек може да направи заключение за абсолютно всичко, което се случва в нашата мила родина. Случай, който разкрива напълно, цялата немощ, която е обхванала държавните институции. Едно прекратено дело, дело разглеждащо убийството на едно момиче, на едно обикновено момиче, на едно дете, убито от надрусано "лошо момче" яздещо бързата си кола. "Момче", което в училище всички са наричали "пич".
Делото е възобновено, едва след намесата на БТВ, това е най-страшното в този казус. Ние нямаме прокуратура, нямаме главен прокурор, ние имаме едни манекенчета, които не знаят, какво означава да бъдеш прокурор, а именно, да бъдеш рицар на справедливите каузи. Ние имаме позьорчета, които дебнат репортажи, за да се раздвижат малко и да ги покажат , как нареждат някой да падне на колене...........
Какаво казва майката: "От журналисти разбрахме, че първият път той е бил пуснат, защото съдът решил, че не е направил нищо".
Болна държава. И с цялата си наглост излизат разни "малки" човечета, размахват пръст поучително и ти казват : "Българите не уважават институциите". На тези малки човечета, ще им кажа, че институциите се създават от хората. Уважението на тези институции зависи от хората, които ги олицетворяват. Няма как да уважавам институция, в която работят хора, които не са достойни за уважение.
След възобновяването на делото, което става в резултат на телевизионно предаване, (Еми нормално, това не е мегадело, което ще те направи звезда, нито пък ще даваш интервюта по- знайни и незнайни кабеларки. Прави са г-да прокурорите да не се занимават с него), то приключва с три годишна условна присъда. Да го преговорим пак: надрусваш се като свиня, газ до ламарината и убиваш, причиняваш смърт на едно дете отиващо до близкия магазин. Някой ще каже, случва се. Да, случва се навсякъде по света, но в нормалните страни, ще има ефективно наказание. Има престъпление, трябва да има наказание. Тук не става дума да пийнеш една бира, да седнеш зад волана и блъснеш човек опитващ се да пресече неправилно Цариградско шосе.  Тук имаме яко друсане, пешеходна пътека, висока скорост, доколкото разбрах и висящи присъди........................
И с цялата си наглост, ние сега искаме да влезем в "Шенген", за Бога г-да европейци, не ни приемайте в Шенгенското пространство. Радвам се, че там има умни политици, за които биноклите за нощно виждане и скенерите за милиони не означават, че някой е готов за влизане в шенгенското пространство.
Е как да уважавам институциите? Не само, че не ги уважавам, а плюя на такива институции. Жалка работа.......
И ТЕ ТАКА.............................



Гласувай:
3



1. karambol5 - И те така. . . . . . Преди няколко дни ...
07.03.2011 12:27
И те така ......
Преди няколко дни Йоско уби двам - пиян и дригиран рано сутринта .
Интересно ми е кой го закриля него ? Да ви кажа ли или и сами си го знаете ?
Добра новина за мен е автомат калашников и всички съдии и политици до стената !
До там сме стигнали !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 558186
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031