Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2009 10:16 - КЛЕКАЛОТО НА ЧЕРНИ
Автор: rat Категория: Политика   
Прочетен: 2151 Коментари: 1 Гласове:
5



Адски много се "назландисвах" (дано така се пише този чудесен синоним на думата колебаех), дали да пиша за Черни и неговата инсталация, както и бъдещите му проблеми със страховития хайдутин Славчо.
Още когато излезе наяве прословутата инсталация "Ентропа", в коята България бе изобразена като множество клекала, ми стана адски забавно от патриотарския вопъл, който се надигна от наша страна. Е на това аз му казвам патриотарство.
УУУУУУУУУ, АААААААААААА турско клекало. Как е възможно някой да ни представи като кенеф, при това турско клекало. Наскачаха от всички страни патриоти, воеводи, националисти и храбреци, и викнаха на висок глас "долу Черни", махнете веднага това гнусно произведение на изкуството. Реакция на хора без никакво самочувствие. Пикограм самочувствие нямат тези господа, а чувството им за хумор е като на дебел и потен милиционер. Какъв беше резултатът? Само нашата страна на композицията бе покрита с черен плащ, сякаш ни погребаха от картата на Европа, още по брутална символика. Трябва да си кажем истината. Цялата композиция на Черни бе с такъв характер. Всички държави бяха по един директен начин осмени и окарикатурени, като бяха изведени не най-хубавите неща, а най-трагикомичните. Онези неща, които нито една държава не би пуснала в своите рекламни клипчета тип: "посетете страната на виното и дъхавите кроасани". Нашата "инсталация" беше най мекия вариант за нас и  като цяло най-безобидния вариант от повечето от останалите инсталации. Представянето на останалите страни бе следното: Франция като вечна стачка, Румъния като увеселителен парк с вампири, Великобритания не съществува, Испания е представена като плочка грозен бетон, Германия е в магистрали, които наподобяват свастика, Полша е католически свещеници, размахващи знамето на гей активизма, а Люксембург е злато с надпис „Продава се” и т.н.. Нито една страна не надигна жалък вопъл и не се държа като ощипана госпоИца. Имат достатъчно самочувствие хората, това е тъжната истина. Аз обаче искам да спомена и още нещо. Защо всички видяха клекалото, а никой не видя цвета на кенефните тръби? Те бяха червени и сини и няколко жълтички. Еми не знам с кой се е консултирал Черни, но това е адски добро попадение. Та нима ние 20 години не живеем в синьо-червен кенеф, осран и вмирисан толкова много, че ще трябва един век и тонове белина докато се превърне в чиста и добре миришеща тоалетна. Добре поне, че Черни не беше намазал и с фекалии клекалата, аз така бих направил.
Сега Черни е поканен да гостува в България от негов колега българин. Че се търси скандал и комерсиални ползи с това посещение е ясно и на най-малките дечица. Но това не ме интересува. Изумен съм само, от реакцията на общинските власти в Пловдив. Издават се забрани с дъх на културен институт от татово време. Как е възможно подобна смехория. Виждаме тотална излагация облечена във власт за пореден път. Дайте малко чувство за хумор бе господа. Окарикатуряването е нещо толкова прекрасно. Нека се сържим като едни Е(и)нтелЕ(и)гентни хора, и нещо повече, сами да се осмиваме и да се самоиронизираме от време на време, това е признак за висок интелект, другото е малко пръдливо патриотарство.

image



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nalik - Реакцията ни на мен ми беше супер смешна.
14.10.2009 15:40
Реагирахме като македонците, на които толкова се смеем за тъпият им национализъм. (Който ако го наричаха "български" нямаше да им се смеем чак толкова.)

Колкото повече се правин на патриоти в тая комчична ситуация с клекалата и Черни, дето щял да идва, толкова по-зле за нас.

Знаеш ли, рат, защо негодувам и аз като теб?

Защото в медиите, тези институции, дето уж направляват народните вълнения, освен да ги провеждат, нямаше единно отношение по въпроса.

Можеха всички да се обединят около едно мнение- за предпочитане това, че е ИЗЛИШНО да се гневим на една шега, заигравка от страна на артист (в която има доста истина, де). Вместо това въпросът беше преставен като спорен и многопластов, което ВЪОБЩЕ не е така. Имаше ВСЯКАКВИ мнения, вместо едно.

Аз обичам да има много мнения, ама в случая другото мнение, освен това, като твоето е БЕЗУМНО ТЪПО И ОСМИВАЩО държавата ни и хората в нея.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 559385
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930