Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 17:08 - Пореден вот на недоверие.
Автор: rat Категория: Политика   
Прочетен: 2162 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мина и този вот. Присъствалият в залата Христо Стоичков сподели с медиите: "Много шум за нищо". Дали е прав? Най-известният българин е футболист, а не писател или склуптор  и вече наблюдава парламентарните дискусии от трибуната в българския парламент и в негов стил рече и отсече:"Много шум за нищо".
Какво научихме от този вот? Напълно неориентирана и безсилна, безплодна  и на моменти смешна опозиция. Странното образУвание "синя коалиция" избяга от отговорност, като нейните лидери умело шикалкавиха и по един добре обигран костовистки метод, подвиха опашка и отказаха да участват в гласуването, с което напълно подкрепиха политиката водена от ГЕРБ, а именно: тотална репресия срещу бизнеса, тотална подкрепа за монополистите и олигарсите и с две ръце за строителството на Белене. 
Въздържанието, г-да "християндемократи", води винаги до запек, при това хроничен запек. 
Бойните националистически орди на Сидеров, след като показаха мускули и активност пред джамията в София, също се въздържаха, а нацупеният Сидеров, за момент размаха пръст на гербаджиите, но нито веднъж не нападна пряко и директно Борисов. Защо ли? Дали пък с тези националистически изцепки не свърши нещо, което Борисов е искал да направи, но е бил уплашен от реакцията на християндемократите в ЕС, времето ще покаже.
В залата останаха армията на "Цезаря", османските орди и тотално обърканите интернационални социалисти начело с родения в Украйна и невъзможен кандидат за президент, г-н Сергей Станишев. Резултатът бе повече от плачевен. Неясни мотиви за искания вот и още по мъгляви и никому ненужни оправдания от страна на управляващите. Огромна проява на институционално незачитане от страна на Министър председателя, който не си направи дори труда да отиде в парламентарната зала, тази, в която той самият бе овластен. Пълно незачитане на институцията парламент. Но това е нещо типично за нашия Министър председател, който не се свени да напад по един изключително дебелашки начин институции, които са съществували много преди него и ще продължат да съществуват много след него. Само се чудя, осъзнава ли нашият премиер, какъв отрицателен личен пример дава на своите поклонници и какъв отрицателен сигнал подава към своето народо-население. Пример, който крещи: "майната им на всички, я че си праим кво си знам. Всичко започва с мен и свършва с мен. Я всички елате да Ви цУнем". Каквито и да са мотивите господин Премиер, Вие трябваше да сте там, не заради хората, а заради институцията. Защото днес ще омаскарим парламента, а утре ще дойде ред на Министерския съвет. Държавността се основава на институциите и уважението към тях. Обикновените граждани и бизнесът могат да хулят и незачитат българските институции, но Вие не можете да правите това, г-н Премиер. 
На този фон, при хвърчащи лентички и сметала в парламентарната зала, друг велик съвременен префект, г-н Плевнелиев смело заяви, че по българската първокласна мрежа няма дупки и унищожи на пух и прах версията, че причината за катастрофата на Тракия може да е заради такава дупка. А пък Трайчо Трайков, слага за още три месеца проекта Белене във фризера, предизвиквайки и без това ядосаните руски мечки.  
Еми просто една мила родна картинка.
Искам накрая да предложа на ГЕРБ да съобщят своя кандидат за президент след изборите. Народо-населението и така ще го подкрепи. "Конникът без глава" е добро лого за предизборната кампания. Нали г-н Цветанов? 



Тагове:   вот,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rat
Категория: Други
Прочетен: 560063
Постинги: 81
Коментари: 905
Гласове: 1559
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930